Kunstfietsroute 3 ‘Ode aan het Hollandse landschap’

Wat is mooier dan kunst, cultuur en de natuur te verbinden op de fiets? 

Speciaal voor het themajaar ‘Ode aan het Hollandse landschap’ (NBTC 2021) zijn een aantal populaire kunstfietsroutes van de Vincent van Gogh Experience ge-updated. U kunt deze hier gratis op onze site downloaden. De schoonheid van het landschap staat bij de fietsroutes centraal. U komt dus langs de mooiste plekjes in de regio. 

Route 3. Thuis op het werk van de schilder (binnen en buiten)

Den Haag – Scheveningen Strand – Dorp – Bad – Wassenaar

Start: De routebeschrijving start bij VVV Spui 68 te Den Haag

Route: Den Haag – Scheveningen Strand – Dorp – Bad – Wassenaar – Den Haag

Een heerlijke combinatie tussen binnen en buiten, route 3. Thuis op het werk van de schilder’  Gratis download.

Deze route is 25 km

In deze multidisciplinaire kunstroute ligt de nadruk op de schilderkunst. De fietsroute leidt ons langs de woonhuizen van beroemde schilders zoals Hendrik Willem Mesdag, Paulus Potter, Jan van Goyen en Jan Steen. De route kenschetst de ontwikkeling van de landschapsschilderkunst en het stadsgezicht vanaf de Gouden Eeuw tot de dag van vandaag.

Ontdek de regio op de fiets met een gids!

U kunt de routes ontdekken met een gids. Neem contact met ons op: info@vincentvangoghexperience.com of stuur een whatsapp naar: 06 38014563. De lengte van de route is tussen 25 en 35 kilometer. Wij raden u aan om een dagdeel voor de tocht uit te trekken. 

Goed om te weten

  • Het start- en eindpunt van de routes zijn identiek. Zo komt u altijd bij bijvoorbeeld het Openbaar Vervoer, uw auto of camper terug. 
  • De routes duren een dagdeel. Mocht u er een museumbezoek aan koppelen, dan is het een hele dag genieten.
  • Adressen van musea en bezienswaardigheden zijn achterin de routebeschrijving opgenomen.
  • De meeste knooppunten zijn aangegeven met de groen omrande borden. Zo kunt u in het landschap de route makkelijk van nummer tot nummer volgen. De routes zijn mogelijk gemaakt door de provincie Zuid-Holland – landschapstafel, Duin, Horst en Weide en Hofcultuur.
  • Op 10 oktober 2018 werden de eerste routes overhandigd in kasteel Duivenvoorde aan mede-initiatiefnemer Bart Carpentier Alting (directeur van recreatiegebied Vlietland) en Wethouder Nadine Stemerdink (gemeente Leidschendam-Voorburg en voorzitter van de Landschapstafel).
  • De eerdere uitgave in 2018 was te volgen via de app Fietsknooppunt.nl, maar aangezien de tekst niet beschikbaar was op deze app. is de route hier vanaf gehaald. U kunt de route makkelijk volgen met de gratis pdf (laatste pagina).