Kunstfietsroute 2 ‘Ode aan het Hollandse landschap’

Wat is mooier dan kunst, cultuur en de natuur te verbinden op de fiets? 

Speciaal voor het themajaar ‘Ode aan het Hollandse landschap’ zijn een aantal populaire kunstfietsroutes van de Vincent van Gogh Experience ge-updated. U kunt deze hier gratis op onze site downloaden. De schoonheid van het landschap staat bij de fietsroutes centraal. U komt dus langs de mooiste plekjes in de regio. 

Route 2. Cultuur en natuur, ‘ The best of both worlds’

Voorschoten – Wassenaar -Den Haag – Voorburg – Leidschendam

Start: De routebeschrijving start bij Station Voorschoten 

Route: Voorschoten – Wassenaar – Den Haag – Voorburg – Leidschendam – Voorschoten

Een heerlijke combinatie tussen cultuur en natuur, ‘Best of both worlds’!  Gratis download.

Deze route is 31 km

Duin Horst & Weide is een heerlijk gebied om te recreëren. Geniet van de afwisseling van het landschap op deze fietstocht, die de mooiste landgoederen van de regio aandoet. Inspirerende verhalen van roemruchte verzamelaars doen u versteld staan. Moderne architectuur en hedendaagse kunst staan centraal op deze route.

Bezoek Museum Voorlinden, het Louwman Museum of kasteel Duivenvoorde en ontdek hoe cultuur en natuur hand in hand gaan.

Ontdek de regio op de fiets met een gids!

U kunt de routes ontdekken met een gids. Neem contact met ons op: info@vincentvangoghexperience.com of stuur een whatsapp naar: 06 38014563. De lengte van de route is tussen 25 en 35 kilometer. Wij raden u aan om een dagdeel voor de tocht uit te trekken. 

Goed om te weten

  • Het start- en eindpunt van de routes zijn identiek. Zo komt u altijd bij bijvoorbeeld het Openbaar Vervoer, uw auto of camper terug. 
  • De routes duren een dagdeel. Mocht je er een museumbezoek aan koppelen, dan is het een hele dag genieten.
  • Adressen van musea en bezienswaardigheden zijn achterin de routebeschrijving opgenomen. Als u de beeldentuin wil bezoeken moet u van te voren een afspraak maken (boek op tijd!).
  • De meeste knooppunten zijn aangegeven met de groen omrande borden. Zo kunt u in het landschap de route makkelijk van nummer tot nummer volgen. De routes zijn mogelijk gemaakt door de provincie Zuid-Holland – landschapstafel, Duin, Horst en Weide en Hofcultuur.
  • Op 10 oktober 2018 werden de eerste routes overhandigd in kasteel Duivenvoorde aan mede-initiatiefnemer Bart Carpentier Alting (directeur van recreatiegebied Vlietland) en Wethouder Nadine Stemerdink (gemeente Leidschendam-Voorburg en voorzitter van de Landschapstafel).
  • De eerdere uitgave in 2018 was te volgen via de app Fietsknooppunt.nl, maar aangezien de tekst niet beschikbaar was op deze app. is de route hier vanaf gehaald. U kunt de route makkelijk volgen met de gratis pdf (laatste pagina).