Marketing en communicatie

Hofcultuur is regelmatig verantwoordelijk voor het opstellen en uitvoeren van communicatieplannen en -projecten. Een belangrijk deel hiervan is het schrijven en plaatsen van offline en online data; persberichten, nieuwsberichten op websites, sociale media, het voorbereiden en opstellen van e-mail marketing berichten etc..

Fundamentele beslissingen voor de organisatie worden mede genomen door de analyse van de beschikbare data. Door het maken van een SWOT-analyse, het monitoren van de eigen klantgegevens (AVG-proof) en de analyse van de ontwikkeling van eigen producten.

Met gebruik van diverse monitoring- en planningtools zoals Hootsuiteen Excel. Door (online) BI wordt naar verbanden in data gezocht en worden scenario’s voor trends opgesteld, zodat goed op toekomstige ontwikkelingen kan worden geanticipeerd en beleid en werving hierop kan worden aanpast. Die trends worden verwerkt in (meer)jarenplannen en aan budget gekoppeld.

Naast verantwoordelijkheid voor offline en online content bouwt en beheert Hofcultuur een aantal responsive websites met een goede CMS en SEO.