Routes

Speciaal als voorbereiding op de maand van de geschiedenis oktober 2023 zijn de Spinoza- routes geüpdatet.

Vaar-, fiets- en wandelroutes Spinoza

Spinoza (1632-1677) is de bekendste filosoof van Nederland. Zijn denkbeelden over de vrijheid van meningsuiting, democratie en het spanningsveld tussen kerk en staat zijn nog steeds actueel. Hij wordt in 1632 in Amsterdam geboren als zoon van uit Portugal gevluchte Joodse ouders. Zijn werk is vernieuwend en baanbrekend. Op 23-jarige leeftijd wordt hij verstoten uit de joodse gemeenschap. Hij vertrekt uit Amsterdam naar Rijnsburg en verhuist later naar Voorburg en daarna naar Den Haag.

Onderdeel van de Spinoza audiotours

Er zijn verschillende routes van Spinoza in Zuid-Holland. Het zijn wandel-, fiets- en vaartochten. In deze route worden de diverse woonplaatsen van Spinoza en zijn tijdgenoten gecombineerd. Den Haag, Voorburg, Leiden en Rijnsburg worden in deze route verbonden. De routes:

a. In het kielzog van Spinoza in Leiden, Oegstgeest, Rijnsburg en Valkenburg 

b. In het kielzog van Spinoza van Leiden naar Zoeterwoude

c. In het kielzog van Spinoza van Den Haag naar Voorburg

d. In de voetsporen van Spinoza in Den Haag in het Oude Centrum

Stadswandeling

Fietsroutes

5 mei 2021 voor het themajaar ‘Ode aan het Hollandse landschap’ (NBTC 2021) zijn een aantal kunstfietsroutes verschenen.

Kijk op de website van de Vincent van Gogh Experience voor meer informatie.

Vaar-, fiets- en wandelroutes Spinoza

In de fietsmaand mei 2021 werden de pilots gehouden voor de vaar-, fiets- en wandelroutes van Spinoza in Zuid-Holland. Lees meer in de blog of ga maar https://spinoza-zuidholland.nl.

Wandeling

23 maart 2021 lancering historische havenwandeling in Den Haag. Lees verder op deze website (zie de link hieronder) en gebruik de link op Izi.Travel om een prachtige wandeling te maken door het havenkwartier in Den Haag. De wandeling begint op de Dunne Bierkade 17.

Audiotours project digitaal museum

In 2020-2021 was het tijdens diverse verplichte sluitingen toch mogelijk om het Buitenmuseum te bezoeken met de audiotours achter de eigen computer of mobiel. Dankzij een projectsubsidie van de gemeente Den Haag en de provincie Zuid-Holland zijn de routes beschikbaar gesteld.

Scan de QR-codes:

Of gebruik de volgende linkjes:

Het huis van Jan van Goyen en Jan Steen

De stijltuinen

Het Paulus Potterhuis

Het Van Balckeneynde Huis